بیمارستان خاتم الانبیا

شرکت ۷۰۰ نفر از کادر درمان در هشتمین مسابقات قرآن بیمارستان‌های تهران

دبیر هشتمین دوره مسابقات قرآن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران در اختتامیه این دوره از مسابقات گفت: ۷۰۰ نفر از کادر درمان از ۷۰ بیمارستان و مراکز درمانی در این رویداد قرآنی شرکت کردند.
به نقل از خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)
 
به گزارش ایکنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره مسابقات قرآن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران و همچنین تجلیل از خانواده شهیدان مدافع سلامت، بعد از ظهر امروز یکشنبه ۱۰ دی در نمازخانه بیمارستان خاتم‌الأنبیاء(ص) تهران برگزار شد.
 
در این مراسم که حجت‌الاسلام و‌المسلمین کاویانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، سعید زکی‌لو، رئیس فرهنگسرای قرآن، احمد ابوالقاسمی، قاری پیشکسوت قرآن و همچنین دکتر کاظمی، رئیس بیمارستان خاتم‌الأنبیاء حضور داشتند، ابتدا علیرضا امانی، رتبه نخست رشته ترتیل این دوره از مسابقات به قرائت آیاتی از سوره مبارکه فرقان پرداخت.
 
سپس حجت‌الاسلام و المسلمین محمودرضا ذکاوت، مدیر امور فرهنگی و روابط عمومی بیمارستان خاتم‌الأنبیاء و دبیر هشتمین دوره مسابقات قرآن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران به ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد قرآنی پرداخت و گفت: خوشبختانه از آنجا که ۱۵۰ بیمارستان و مرکز درمانی در تهران وجود دارند و تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین سازمان‌های درمانی هستند، نزدیک به نیمی از آن‌ها یعنی حدوداً ۷۰ بیمارستان و مراکز درمانی در این دوره از مسابقات مشارکت داشتند و بیش از ۷۰۰ نفر از کادر درمان این بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در بدو امر اقدام به ثبت‌نام برخط برای حضور در این رویداد قرآنی کردند.

مشارکت در رشته مفاهیم و تفسیر قرآن بیشتر از سایر رشته‌ها بود

وی با اشاره به اینکه این مسابقات در رشته‌های قرائت ترتیل، حفظ و مفاهیم و تفسیر قرآن برگزار شد، ادامه داد: آمارها نشان از این دارد که بیشترین سهم مشارکت کادر درمان در این دوره بیشتر در رشته مفاهیم و تفسیر قرآن بوده است و لذا مسئولان فرهنگی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باید به سبب علاقه‌مندی کادر درمانی به مقولات تدبر و تفکری در قرآن برنامه‌ای منسجم و جامعی را به منظور آموزش و پیگیری دوره‌هایی  با این موضوعات تدارک ببینند.
 
حجت‌الاسلام ذکاوت تصریح کرد: لازمه این امر ایجاد یک قرارگاه فرهنگی و قرآنی با حضور نمایندگانی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است که در آن ضمن اطلاع از آخرین تحولات و دستاوردهای فرهنگی و قرآنی، زمینه برای تشریک مساعی، هم‌افزایی به منظور رسیدن به اهداف متعالی قرآن در میان کادر درمانی به وجود آید.
 
وی افزود: شاید یکی از الزامات ایجاد چنین قرارگاهی این باشد که هم‌اکنون شاهد اعلام فراخوان بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستیم اما کمتر مسئولی است در واحدهای درمانی و بیمارستان‌ها که تا به امروز حتی در مورد آئین‌نامه و شیوه‌نامه برگزاری این دوره از مسابقات اطلاع داشته باشد و این در حالی است که اگر این قرارگاه دایر شود، قطعاً اطلاع‌رسانی‌ها به موقع روی خواهد داد و شاهد مشارکت حداکثری کادر درمان در برنامه‌ها، محافل و مسابقات قرآنی خواهیم بود.
 

هشتمین مسابقات قرآن بیمارستان‌ها به نام شهدای مدافع سلامت

دبیر هشتمین دوره مسابقات قرآن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران در پایان گفت: متأسفانه در وقفه پیش آمده میان هفتمین  و هشتمین دوره این مسابقات که به دلیل شیوع کرونا حادث شد و البته سه‌سال نیز به طول انجامید، تعداد قابل توجهی از کادر درمانی اعم از پزشکان، پرستاران و خدمه بیمارستانی را از دست دادیم و آنها به شهادت رسیدند که به این دلیل این دوره از مسابقات را به نام و یاد شهدای مدافع سلامت نامگذاری کردیم و در خلال این مراسم اختتامیه از خانواده تعدادی از این شهدا، تجلیل به عمل خواهد آمد.
 
این گزارش حاکی است در ادامه این مراسم احمد ابوالقاسمی، قاری و داور پیشکسوت قرآن، به ایراد سخن پرداخت و گفت: امروزه بیش از هر زمان دیگری به قرائت قرآن با صوت زیبا و دلنشین نیازمندیم، صوتی که می‌تواند دل مستمعی را تحت تأثیر خود قرار دهد و این امر موجبات قرابت مخاطبان با قرآن را فراهم آورد.
 
وی ادامه داد: از قاسم مقدمی، قاری برجسته و جوان خاطره‌ای را نقل می‌کنم که او در یک محفل قرآنی در عراق وقتی آیاتی از سوره مبارکه «هود» را تلاوت می‌کرد که اشاره به داستان حضرت نوح(ع) و دعوت او از پسرش برای گرویدن به دین خدا داشت و گویا یکی از مستمعین به دلیل آنکه مقدمه این آیات را با لحنی محزون تلاوت می‌کرد، بارها از او خواسته است که آن را تکرار کند. سرآخر به حالت مطایبه به مقدمی می‌گوید که اگر نوح(ع) نیز با همین لحن و با این صوت زیبا، این عبارات را خوانده بود، امکان داشت که دل پسر نوح نیز نرم شده و به دین خدا گرایش پیدا کند.
 
این قاری پیشکسوت تصریح کرد: مقصودم از ذکر این مثال این است که باید شرایطی پیش بیاید که در محافل گوناگون قرآنی شاهد حضور مخاطبان برای استماع قرآن با صدایی دلنشین و زیبا فراهم شود تا این خود زمینه‌ای فراهم آورد که مردم بیش از پیش با قرآن مأنوس شوند. اگر این انس با قرآن پدید آمد، آن زمان است که دیگر همه سکنات و رفتار ما قرآنی می‌شود، از قرآن در محاورات روزانه استفاده خواهیم کرد؛ امری که بعید نیست و نمونه بارز آن سیدمحمدحسین طباطبایی است که همگی شاهد بوده و هستیم که هر پرسشی از او می‌شود، با استناد به قرآن و ذکر آیه‌ای از آن، پاسخ می‌دهد.   
 
وی اهمیت حفظ قرآن را امری بسیار ضروری خواند و گفت: اخیراً صحبت از این می‌شود و مکرر می شنوم که گفته می‌شود حفظ قرآن فایده‌ای ندارد چرا که مصحف به وفور موجود است و هر زمان که خواسته باشیم می‌توان به آن رجوع کرد اما به نظر من خاصیت حفظ قرآن این است که هر لحظه که نیاز باشد می‌توان با ادله قرآنی، در همه مناسبات و شئون اجتماعی و فرهنگی شرکت کرد. توصیه‌ام مخصوصاً به جوانان این است که روزی یک ربع قرآن بخوانند که این خود به تدریج موجب حفظ کلام‌الله توسط آنها نیز خواهد شد.
 
بخش دیگری از این مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت بود که طی آن از خانواده شهیدان عیسی‌آبادی، باباخانی، خوشبخت، دولتی، قنبرپور، تقی‌زاده، رضایی، سهیلی‌فرد، خرمشاهی، پویانی‌راد، موسوی خسروی و شهیده صفوی با اهدای لوح تقدیر شد.
 
سپس حجت‌الاسلام کاویانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران به ایراد سخن پرداخت و گفت: من در غیاب حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران که به دلیل کسالتی که داشتند اینجا هستم و تنها به ذکر یک نکته بسنده می‌کنم و آن اینکه ارسطو در موارد تعلیمی خودش صحبت از واژه‌ای به نام پراکسیس دارد که معنی آن عمل برای خود عمل است، یعنی عملی که خودش اصالت داشته باشد و  دارای موضوعیت باشد.
 
وی ادامه داد: هر چند مادی‌گرایان بعدها این واژه را برای توجیه عقاید خود در مواردی مثل پوچی و نیستی بعد از مرگ انسان به کار بردند اما باید بگویم که اگر این واژه به درستی معنا شود، قرآن بزرگ‌ترین و بارزترین مصداق پراکسیس است که البته متأسفانه به دلایلی از جمله فرقه‌گرایی در اسلام، امت اسلامی از معانی و معرفت اصیل آن دور مانده‌اند.
 
وی در پایان تصریح کرد: این مطلب را از این جهت عرض کردم که بگویم شخصاً وقتی در محافل این‌چنینی قرار می‌گیرم و به آن دعوت می‌شوم، بسیار خرسندم از اینکه می‌بینم در فضا و شرایطی که شاید ابتدا به ساکن پرداختن به قرآن به عنوان بزرگ‌ترین پراکسیس موضوعیت ندارد اما همچنان هستند افرادی که این امر یعنی قرآن برایشان اهمیت دارد که امیدوارم این گونه رویدادها فراگیر شده و گسترش یابد.
 
بخش پایانی این مراسم تقدیر از رتبه‌های برتر هشتمین دوره مسابقات قرآن بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران در دو بخش بانوان و آقایان بود که به شرح زیر اسامی آن‌ها اعلام و قدردانی شدند:

رشته مفاهیم و تفسیر قرآن/ بانوان

رتبه پنجم؛ فاطمه نیکبخت
رتبه چهارم؛ طاهره جویای قهرودی
رتبه سوم؛ لیلا حسین‌زاده
رتبه دوم؛ عفت آفاقی
رتبه اول؛ لیلا سرایی

رشته مفاهیم و تفسیر قرآن/ آقایان

رتبه پنجم؛ رضا اکبری
رتبه چهارم؛ علی احدی دستجردی
رتبه سوم؛ علی انصاری
رتبه دوم؛ حسین ملکی
رتبه اول؛ حامد لاجوردی

رشته ترتیل/ آقایان

رتبه سوم؛ سجاد مالکی
رتبه دوم؛ عباس مؤمنی
رتبه اول؛ علیرضا امانی

رشته حفظ/ آقایان

رتبه سوم؛ علی رفیع
رتبه دوم؛ یوسف وجدانی
رتبه اول؛ مهدی برنده

رشته حفظ/ خواهران 

رتبه سوم؛ ناصره علی‌پور
رتبه دوم؛ مرضیه عطایی
رتبه اول؛ فاطمه خوال

رشته ترتیل/ خواهران

رتبه سوم؛ زهرا اصغر پور
رتبه دوم زهرا سادات علیپور
رتبه اول؛ مریم حیدری
 
منبع خبر: خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)
لینک خبر: https://iqna.ir/00HaI6

 

1402/10/11 - 13:29