بیمارستان خاتم الانبیا

دكتر كوليوند:‌ علت مرگ در حوادث جاده اي، رانندگي بي محابا است

مدیر بیمارستان تخصصی وفوق تخصصی خاتم الانبیاء(ص) گفت: امروزه حوادث رانندگي و تصادف يكي از عمده عوامل مرگ و مير محسوب مي شوند كه جاده، خودرو، انسان و رانندگي بي محابا مهمترين نقش را در خلق اين حوادث ايفا  مي كنند.

دكتر «پيرحسين كوليوند» روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومي بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي خاتم الانبياء(ص) افزود: اين در حالي است كه بررسي هاي  آماري نشان  مي دهند سهم انسان در بروز تصادفات رانندگي 75 درصد است و جاده و خودور تنها 25 درصد اين سهم را به خود اختصاص داده اند.

وي ادامه داد: بر اين اساس آموزش و معاينه پزشكي ادواري براي رانندگان  مي تواند علاوه بر فراگير كردن فرهنگ صحيح رانندگي و اطمينان از سلامت رانندگان از وقوع حوادث رانندگي بكاهد.

مدير داخلي بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي خاتم الانبياء(ص)عامل عمده تصادفات رانندگي را "استرس" و " تنش" راننده هنگام رانندگي مي دانند و معتقدند كه اين "استرس" ناشي از زندگي شهرنشيني و صنعتي است بنابراين جايگزيني آموزش به جاي جريمه وتنبيه  مي تواند رانندگان را در مقابل عوامل استرس زا واكسينه كند.

دكتر كوليوند اضافه كرد: استفاده از تجهيزات ايمني مانند كمربندايمني، كلاه ايمني، محافظ سر روي صندلي و صندلي كودك مي تواند هنگام بروز تصادف، فرد را از تيررس خطرات احتمالي كه وي را هدف گرفته اند، حفظ كند.

وي گفت:‌ استراحت كافي قبل از رانندگي، دور كردن افكار ناخوشايند هنگام رانندگي، رانندگي در زمانهاي كم ترافيك، داشتن سرعت كم و زودتر خارج شدن از منزل براي رسيدن به محل كار براي پيش گيري از وقوع حوادث و تصادفات رانندگي مهم و حائز اهميت است.

اين مقام مسوول در بيمارستان خاتم الانبياء(ص) ترس از تصادف، رانندگي هاي بي محابا و بي ملاحظه برخي رانندگان، ترمزهاي بي جاي خودروهاي جلويي، صداي بوق هاي دلخراش، مشكلات جاده اي، آلودگي هوا، انتظار طولاني در برابرعلايم ترافيكي و نظاير آن را از عواملي دانست كه موجب اتخاذ تصميمات ناخواسته رانندگان و درنتيجه وقوع حوادث غير منتظره  مي شوند.

وي گفت: ‌قرار گرفتن طولاني مدت در معرض استرسها سبب ترشح انواع مواد شيميايي در بدن مي شود كه ضربان تند قلب، افزايش فشارخون، تنگ شدن عروق خوني بخصوص شريانهاي قلبي، افزايش چربي و كلسترول در بدن از جمله آنهاست.

مدير داخلي بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي خاتم الانبياء(ص) توضيح داد: تصادفات علاوه برعلايم ظاهري و خسارتهاي مالي كه براي فرد به همراه  مي آورند، علايمي از قبيل، علايم فيزيكي، روانشناختي و رفتاري را نيز به همراه دارند.

وي علايم فيزيكي را تنش و سردرد، اختلال در خواب، ضعف و خستگي،پرخوري يا  بي اشتهايي، سوء هاضمه و زخمهاي گوارشي، انقباضات و تيك هاي غير ارادي عضلات مانند تيك صورت، پا و نظاير آن عنوان كرد.

دكتر كوليوند، عصبانيت و اضطراب، تحريك پذيري و خشم، افسردگي و كابوسهاي شبانه، احساس ملال و دلمردگي، اختلال در حافظه و حواس پرتي، عدم توانايي در يادآوري و بخاطر سپردن، فقدان شوخ طبعي و انعطاف پذيري را از جمله علايم روانشناختي در تصادفات جاده اي و ترافيكي عنوان كرد.

وي در ادامه افزود:علايم رفتاري شامل كاهش دقت، خلاقيت، سازندگي، كيفيت عمل و فعاليت، پيدايش روحيه  بي اعتمادي، بروز احساس دشمني با جامعه،  سستي در مسووليتها و غيبتهاي مكرر در فرد است.

مدير داخلي بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي خاتم الانبياء(ص) تصريح كرد:‌ بر اساس آمار كشورهاي غربي كه مشكلات جاده اي كمتري دارند، عامل انساني علت 75 درصد تصادفات رانندگي را به خود اختصاص داده است.

دكتر كوليوند گفت: عامل انساني از چهار بعد سن و جنس، تجربه واستعداد،شرايط فيزيولوژيكي و مواد مسموميت زا قابل بررسي است.

وي با اشاره به سن و جنس راننده بعنوان نخستين بعد انساني افزود: بعنوان مثال در سنين زير 21 سال ميزان تصادفات بيشتر از سنين بالاي 21 سال است و در سنين بالاي 60 سال نيز آمار تصادفات بيشتر  مي شود.

مدير داخلي بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي خاتم الانبياء(ص) گفت:همچنين در مورد جنسيت نيز در سنين زير 25 سال جنسيت تاثيري بر ميزان تصادفات ندارد اما از 30 سال به بالا خانم ها بيشتر در معرض تصادف قرار مي گيرند.

دكتر كوليوند، دومين بعد انساني را، تجربه، استعداد و شرايط رواني و فيزيكي راننده عنوان كرد و گفت:خونسردي، توجه و هوشياري راننده، نداشتن تنش و هيجان هنگام رانندگي، خود از ويژگي هايي  محسوب  مي شوند كه در صورت برخورداري رانندگان از اين ويژگي ها، درصد بالايي از تصادفات كاهش پيدا  مي كنند.

وي افزود: عامل فيزيولوژيكي در دسته سوم بعد انساني قرار دارد كه شامل خستگي،  بي خوابي و تاثيرات محيطي بر روي بدن و مسايل پاتولوژي  از جمله بيماريهاي قلبي، عروقي و صرع را شامل مي شود.

مدير بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي خاتم الانبياء (ص) خاطرنشان كرد: ‌چهارمين بعد انساني نيز شامل عوامل مسموميت زا مانند الكل، منواكسيدكربن ناشي از دود سيگار يا موتور خودرو و هوشياري كاذب ناشي از كافئين به دنبال مصرف زياد قهوه حين رانندگي  مي شوند.

وي عابرين پياده را بيشترين قشر در معرض خطر آسيبهاي ناشي از تصادفات برشمرد و افزود:به طور كلي آسيبهاي عابرين پياده به دو دسته آسيبهاي اوليه و آسيبهاي ثانويه تقسيم مي شوند كه آسيبهاي اوليه در اثر برخورد مستقيم با وسيله نقليه ايجاد  مي شود.

دكتر كوليوند، آسيبهاي ثانويه را آسيبهايي دانست كه در اثر برخورد با زمين، جدول و نظاير آن پس از برخورد با خودرو براي شخص بوجود مي آيند كه به مراتب از آسيبهاي اوليه خطرناكترند.

1393/11/30 - 17:16